Polering er en fysisk maskineringsprosess som typisk involverer de malte overflatene til biler.

Poleringen utføres for å forbedre den kosmetiske tilstanden til lakken, men også for å rense lakken i dybden, for å fjerne f.eks. rester fra rusk og annet akkumulert i og på overflaten.

Forbedringen av den kosmetiske tilstanden gjøres først og fremst ved å fjerne påførte riper og merker som forårsaker uklarhet og manglende åpenhet.  De fleste nyere biler er malt med klar lakk på toppen av fargelakker. Dette er hovedsakelig fordi beskytt fargelagte mot oksidasjon.  Arbeidet handler i utgangspunktet om å lage den klare lakken så tydelig og gjennomsiktig som mulig. Selv de minste maling feil og riper motvirker dermed malingen åpenhet.

Evner vellykket polering kreves også av en systematisk rengjøring av overflaten.  Det er nesten selvsagt at større partikler og ansamlinger av smuss vil kompromittere resultatet, når den slippes, og deretter tillates å bæres rundt overflaten.  Det gode resultatet er derfor sterkt forbundet med grundig rengjøring før polering.

Polering – hva skjer?

Polering midler er en sammensetning av faste og flytende ingredienser. De flytende ingrediensene består av f.eks. Oljer som resulterer i en langvarig og friksjonsfri arbeidsprosess, mens de gjør det solide slipekorn gir mesteparten av den slipeeffekten.


Når poleringen påføres og behandles på overflaten av lakken, resulterer det i en blanding mellom sliping, rengjøring og raffinering. Dette lar deg fjerne større malingdefekter og riper slipemidlene og, gjennom langvarig maskinering, muliggjort av de flytende ingrediensene, avgrenseen resultatet. Derfor er tid en avgjørende faktor for polering: er tidsforbruket lavt, den naturlige utviklingsprosessen for poleringen er ikke fullført.

Mangelfull bearbeiding så vel som mangelfull rengjøring av overflaten før polering er en av dem vanligste årsaker til polering feil som hologrammer, polering skygger eller hva du enn velger å kalle de anvendte lakkfeilene. Derfor kan man som utgangspunkt alltid skrive bak øret at lavt tidsforbruk gir et mangelfullt resultat.

Rengjøringen er også en viktig del av poleringen. Spesielt når du beskytter lakken senere. Hvis ikke at lakken er polert eller lakk ren før du bruker lakkbeskyttelsen, da beskyttelses søm langt fra optimal. Spesielt når det gjelder belegg er det viktig å ha en helt ren overflate, ellers gå på bekostning av holdbarheten til lakkbeskyttelsen. En lakk må derfor rengjøres og poleres før lakkbeskyttelse, enten det er voks, lakk-forsegling eller
belegg.

Det perfekte resultatet oppnås ofte med flere stegs-polering. De groveste polishen fjerner større riper, men etterlater ikke et optimalt resultat på grunn av grove slipekorn. Derfor bør lakken
fin-poleres etter en grov polish.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *