Malingen på en bil skal være enkel å holde ren og være motstandsdyktig mot lett slitasje og riper fra vask – –  men virkeligheten er dessverre ofte en annen.

Smuss og veifilm fester seg raskt til den ubeskyttede lakken og overflaten på ubehandlet lakk er ofte veldig myk, noe som gjør det veldig enkelt å ripe. Kombinasjonen av disse to faktorene gjør at vedlikeholdet av lakken blir vanskeligere.

Men det finnes heldigvis en effektiv beskyttelse disse plagsomme lakkskadene.  Med lakkbeskyttelse vil vann, skitt, skitt, fluer, og annet ikke lengre komme i direkte kontakt med lakken. Prinsippet er at dette fester seg utenpå lakkbeskyttelsen, det blir på en måte ett slags skjold som holder lakken din blank og uskadet.

Det finnes ulike typer lakkbeskyttelse som kan brukes.  Alle disse typene gjør at smuss og rusk frigjøres mye lettere, samtidig som de tilfører spesifikke egenskaper til overflaten – – avhengig av type lakkbeskyttelse som benyttes.

I hovedsak finnes det tre typer lakkbeskyttelse:

  • Voks
  • Forsegling
  • Coating

I fremtidige innlegg vil forklare de hva forskjellen er og hvilke anvendelsesområder de forskjellige lakkbeskyttelsene bruker på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *