Avfetting

Før jeg setter inn nedre del (under vinduer) med avfetting, spyler jeg bilen godt med høytrykksspyleren, for å fjerne alt løst bøss. Dette kan jeg gjøre fordi jeg bruker en avfetting som emulgerer. Legg alltid avfetting nedenfra og opp, og husk felgene.

Skum

La avfetteren få virke 2-3 minutter før du legger skum utenpå avfettingen, og over hele bilen. Legg også skum nedenfra og opp.

Høytrykkvask

La blandingen av skum og avfetting få lov å virke i noen minutter før du starter å vaske med høytrykk. Og her er det viktig å vite at nå skal du vaske, ikke skylle. Dette er to forskjellige ting.

Når vi vasker med høytrykk, så kombinerer vi trykk og vann fra høytrykkspyleren, med såpe og kjemikalier som ligger på bilen. Derfor spyler vi alltid nedenfra og opp. Slik får du full effekt av såpen på bilen og kraften fra høytrykksspyleren. Dersom du starter ovenfra, som mange anser som naturlig, vil du miste denne effekten ved at vannet renner ned i såpa og nøytraliserer denne før trykket kommer.

Spyl bilen

Når du er ferdig med høytrykksvasking vil du se at det ligger rester av såpe her og der. Spyl derfor bilen en ekstra gang. Denne gangen kan du spyle ovenfra og ned, da målet med denne spylingen kun er å fjerne kjemikalierester.

Berøringsvask

Nå er tiden inne for å få frem bøtta og en god vaskehanske eller svamp. Formålet med denne vaskingen er kun å fjerne den statiske hinnen, så denne runden går raskt. Vask ett og ett panel, og når vi vasker med svamp/ vaskehanske vasker vi ovenfra og ned. Dette skal være/ er like lett som å tørke støv av bolen. Pass på at du tar mye såpevann i hansken/ svampen og dypp ofte i bøtta. Det er viktig at det glir lett over panelet.

Skyll godt og lenge og litt til

Såpevann må ikke bli liggende igjen på lakken. dette kan skape stygge flekker, som kan være vanskelig å bli kvitt. Skyll derfor godt. her kan du faktisk med fordel bruke lavtrykk. Dvs. kun hageslangen.

Tørk alltid bilen

Det er en god vane å tørke bilen etter vask. Dette hindrer at det kan komme vannflekker eller skjolder i lakken, noe som ikke ser pent ut på en nyvasket bil.

Kilde: bilpleiekongen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *